Ga direct naar de inhoud

Feest en tiara’s in Denemarken: kroonprins Frederik 50 jaar

Gisteren werd kroonprins Frederik van Denemarken 50 jaar en vierde dat in de avond met een diner. Maar eerst verscheen hij met zijn vrouw Mary en hun kinderen op het balkon om de mensen bij het paleis te groeten en felicitaties in ontvangst te nemen.

Zoals gezegd was er die avond een groots diner voor familie en vrienden. Frederik en Mary arriveerden per koets!

En natuurlijk mochten buitenlandse gasten niet ontbreken. In onderstaande video kun je het arriveren van de gasten terugbekijken.

Laten we nog even van de tiara’s en jurken nagenieten en foto’s van de belangrijkste gasten terugkijken.

Kroonprinses Mary droeg haar tiara met robijnen spinel, koningin Margrethe koos voor de Naasut-tiara.

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Terwijl iedereen aan het feestmaal zat, hield kroonprinses Mary een mooie speech. In onderstaande video kun je hem terugzien en horen. Mary spreekt natuurlijk Deens, maar de Engelse tekst van haar speech is gelukkig te lezen op de website!

Frederiks broer Joachim en zijn vrouw Marie waren er ook, samen met Joachims oudste zoon prins Nikolai. Joachim’s ex-vrouw Alexandra had ook een uitnodiging gekregen. Prinses Marie droeg haar bloementiara, Alexandra de Alexandrine druppeltiara.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Verder waren Margrethe’s zussen Benedikte en Anne-Marie ook van de partij. Prinses Benedikte met haar Sayn-Wittgenstein-Berleburg zonnestraal-tiara, koningin Anne-Marie van Griekenland met de Khedive-tiara. Tikje verontrustend: koning Constantijn van Griekenland zat in een rolstoel.

Embed from Getty Images

Verder uit Griekenland: prinses Theodora (met de antieke corsage-tiara) en kroonprinses Marie-Chantal (tiara-loos) met haar dochter Maria-Olympia (die haar tiara-debuut maakte met de Miller Zonnestraaltiara !)
Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images
Embed from Getty Images

En Benedikte’s dochter prinses Alexandra van Sayn-Wittgenstein-Berleburg was er ook:
Embed from Getty Images

Uit Scandinavië: koningin Silvia (met de Edward VII-tiara) en kroonprinses Victoria van Zweden (met de Baden zonnestraal-tiara) en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen (met de diamanten margrieten-tiara).

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Uit Luxemburg: groothertogin Maria Teresa (met de diamanten choker die ook als tiara gedragen kan worden) en uit Liechtenstein prinses Sophie (met haar Habsburg zonnestraal-tiara).

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Naar de gasten uit Nederland en België. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en koning Filip en koningin Mathilde waren aanwezig. Koningin Máxima droeg een bekende jurk van Jan Taminiau, de diamanten bandeau en de Russische broche. Koningin Mathilde droeg een hele mooie rode avondjurk van Esmeralde Ammoun met geschilderde tekeningen van Paula Raiglot en haar lauwerkranstiara, Fabiola’s watervalbroche en haar diamanten franje-oorbellen.

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Tenslotte waren de hertog en hertogin van Castro waren ook van de partij.

«   »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.