Ga direct naar de inhoud

Koninklijke kerstfilms (plus mijn favorieten)

In de maand december zijn er heel veel kerstfilms te zien op TV. Love Actually passeert altijd wel de revue en ook Sissi wordt ieder jaar van stal gehaald. Maar wist je dat er naast Sissi nog veel meer koninklijke kerstfilms zijn? Ideaal als je de Sissi-films haast kunt meespelen en je ze wel beu bent.

 • A Princess for Christmas (met Roger Moore en Sam “Outlander” Heughan.)
 • A Prince for Christmas (ook wel Small Town Prince)
 • A Christmas Princess
 • A Royal Christmas ball
 • Christmas at the Palace
 • A Royal Winter
 • Royal New Year’s Eve
 • Royal Matchmaker
 • A Christmas in Royal Fashion
 • Crown for Christmas
 • A Royal Christmas (met Jane Seymour)
 • A Summer Prince
 • Christmas with a Prince
 • A Christmas Prince
 • A Christmas Prince: The Royal Wedding
 • A Christmas Prince: The Royal Baby
 • My Christmas Prince
 • The Princess Switch
 • The Princess Switch: Switched Again
 • The Princess Diaries 1 t/m 4 (met Anne Hathaway)
 • The Prince and Me
 • Royal Hearts
 • A Royal Christmas Engagement

Toegegeven: veel van deze films zijn suikerzoet en cliché, maar met chips of nootjes en warme chocolademelk (als je in de middag kijkt) of een goed glas wijn (als je in de avond kijkt) zijn de meeste wel te pruimen. Een aantal van deze staan op Netflix. Er staan zeker nog tien in mijn “Nog te kijken” -lijst, dus ik kom de kerstperiode wel door!

Mijn favorieten

Uit bovenstaand lijstje kan ik de volgende films aanraden (in willekeurige volgorde!)

A Princess for Christmas

Sam Heughan, Roger Moore? Sign me up! Beide heren spelen best charmant en ook de actrice die Jules speelt acteert niet onaardig. Natuurlijk zijn er cliché zaken (niet bestaand vorstendommetje, een aristocratische dame die concurrentie is voor Jules, een bal met Assepoester-moment,..)

A Royal Winter

Amerikaans meisje gaat op vakantie naar Europa met beste vriendin. Check. Ze ontmoet een knappe man (check) die een prins blijkt te zijn (schok!). Zou er liefde mogelijk zijn? (spoiler: tuurlijk, wat dacht je dan?)

The Princess Switch

https://youtube.com/watch?v=-WBhj57fHeI

Een charmante Vanessa Hudgens. Bakker Stacy komt erachter dat ze een koninklijke dubbelgangster heeft. Laat die nu net een Groot Probleem hebben. Gevolg: ze ruilen van leven. Maar hoe zit dat dan met de liefde?

A Prince for Christmas (ook wel Small Town Prince)

https://youtube.com/watch?v=qu2JC6llO3g

Prins moet trouwen van zijn ouders (check), heeft daar totaal geen zin in (check) en vlucht naar Amerika om anoniem te kunnen zijn. Uiteraard ontmoet hij een Leuke Vrouw (check) en is er drama. Best een lief filmpje.

Categorieën: Geen categorie

«   »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.