Ga direct naar de inhoud

Boekentip: Royal Rubies

Cover van het boek Royal RubiesVan de Kerstman heb ik dit boek gekregen: Royal rubies. Het boek is geschreven in samenwerking met Dulong jewellery, het favoriete sieradenmerk van kroonprinses Mary van Denemarken. Ook haar kapper/visagist leveren een bijdrage.

Hoofdonderwerp van het boek is de robijnen parure van kroonprinses Mary. Enkele jaren geleden heeft zij de parure aan laten passen zodat het frame beter op haar hoofd past en alle diamanten blaadjes dichter bij elkaar laten zetten zodat de tiara ‘voller’ lijkt.

In dit boek lees je hoe die aanpassingen tot stand zijn gekomen, met veel foto’s ter illustratie. Van het smeden van het nieuwe frame voor de tiara tot het smeden van kleine ringetjes voor de sluiting van het collier: er is geen geheim.

Mary is actief bij het het hele proces betrokken. Ook haar kapper (en tevens visagist) wordt betrokken. Die laat aan de juwelier zien hoe hij de vorm van de tiara wil hebben, wat belangrijk is met de kapsels die hij maakt voor gala’s en banketten. Verder is er een hoofdstuk dat wat dieper ingaat op edelstenen.

Klein extraatje: haar huwelijkstiara en huwelijksoorbellen komen ook even aan bod. Een echte aanrader voor de juwelenfans!

Categorieën: Boeken en media, Juwelen

«   »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.