Ga direct naar de inhoud

Juwelen geleend door koningin Mathilde te koop

Een paar dagen geleden kwam op Twitter een bericht van Benjamin Vaesen voorbij: hij had scherp opgemerkt dat een diamanten collier dat koningin Mathilde twee keer heeft gedragen te koop was.

Het is het collier dat ze heeft gedragen op de vooravond van het huwelijk van prins William en Kate en naar de festiviteiten rond het huwelijk van erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie. Lees meer over het collier in het juwelengedeelte

Door dit bericht viel niet veel later het iemand van het Royal Jewels Messageboard op dat een diamanten broche in de vorm van een roos ook te koop is. De broche heeft ze gedragen op de trouwdag zelf van prins William en Kate.

Foto’s van Mathilde met collier en broche:

Embed from Getty Images

Het collier en de broche zijn te koop bij juwelier Wolfers in Brussel. Inderdaad, het bekende juweliershuis dat meerdere juwelen voor de Belgische koninklijke familie heeft geleverd. Vermoedelijk zijn de sieraden door Wolfers gemaakt.
Al zou Wolffers ze ook via een antiquair of veiling aangekocht kunnen hebben. Prijzen op de website zijn niet te zien, maar goedkoop zullen de sieraden zeker niet zijn.

Juwelenkenners hadden al een vermoeden dat Mathilde juwelen leende, maar dit is dus redelijk hard bewijs daarvoor.

Foto’s: via Twitter (laat me weten als u copyrighthouder bent, voor correcte vermelding) en Getty Images.

Categorieën: Juwelen

«   »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.