Uitslag enquête All Things Royal

Een tijdje terug vroeg ik naar de mening van bezoekers van All Things Royal. De vragenlijst is nu gesloten en nu kan er gekeken worden naar de uitslag! Er waren enkele verrassende reacties en ook heel erg leuke reacties!

Hoe vaak bezoekt men All Things Royal?
De overgrote meerderheid (47%) bezoekt All Things Royal elke dag.

Social media
All Things Royal is ook aanwezig op sociale media, en de meerderheid (61%) volgt op Twitter. 32% volgen via Facebook en 22% gebruikt geen social media.

Wat wordt er nu bezocht op All Things Royal?
De meerderheid (85%) bezoekt het forum. 35% bezoekt de pagina’s over de koninklijke families regelmatig, 26% de pagina’s over koninklijke juwelen en 14% bezoekt deze blog.

Wat is het MINST interessant op All Things Royal?
Hier komen eigenlijk best verrassende antwoorden! De pagina’s over koninklijke juwelen worden het minst interessant gevonden (26%). 23,5% vinden de blog en de pagina’s over de niet-regerende families het minst interessant. Het forum wordt door bijna 15% het minst interessant gevonden en bijna 12% vinden de pagina’s over de regerende families niet zo interessant.

Cijfers en kwaliteit van de informatie
Zo’n 78% beloont de pagina’s over de koninklijke families met een 7 of hoger. Bij de pagina’s over juwelen is dit 71%, bij de blog 65% en het forum 81%.

78% vindt de kwaliteit van de informatie goed, 9% zelfs zeer goed. 10% vindt de kwaliteit matig of slecht.

Met deze cijfers kan ik heel tevreden zijn!

Wat wordt er gemist?
Welke zaken worden er nog gemist op de website? Dit leverde ook interessante resultaten op.
39% gaf aan niks te missen. 9% zou informatie over de adel willen hebben, 6% zou informatie over de kastelen en paleizen willen hebben. Tot midden vorig jaar was er inderdaad een gedeelte over kastelen en paleizen op de website, maar die werden niet goed bezocht. Dit leidde tot het besluit deze pagina’s te verwijderen. Gezien de uitslag in de enquête was het dus ook een verstandig besluit, want niet veel mensen missen het.

De volgende zaken werden elk gemist door 21%:

  • Biografieën. Grappig, want tot midden vorig jaar stonden er inderdaad ook biografieën op de website. Omdat ze niet goed bezocht werden, is er toen besloten ook deze te verwijderen. Deze uitslag doet me nu licht twijfelen.
  • Adressen. Gezien de statistieken van All Things Royal zoeken meer mensen naar adressen van koninklijke families om kaartjes en felicitaties op te sturen. Geen slecht idee om de adressen ook te gaan vermelden!
  • Verjaardagen, jubilea en andere belangrijke dagen. Uit de statistieken blijkt dat meer mensen dit zoeken, dus hiervoor ga ik ook een plekje zoeken.
  • Het laatste nieuws. Dat maar slechts 21% dit mist is niet zo gek, er zijn andere blogs en sites die dat doen. Maar een nieuwsoverzicht per week is wellicht een mooi compromis?

Tot vorig jaar was er een pagina boordevol links naar officiële sites en goede blogs, fora of andere websites. Deze wordt gemist door 27%. Toch best veel!
24% zou graag stambomen of genealogische informatie hebben. Dit geldt ook voor informatie over lintjes, ordes en decoraties.

Interesse in speciale sites over Diana, Kate en Máxima
In de enquête vroeg ik ook naar de interesse in speciale sites over de hertogin van Cambridge, koningin Máxima en wijlen prinses Diana. De meerderheid is NIET geïnteresseerd in een speciale site over Kate en Máxima, maar een nipte meerderheid is wel geïnteresseerd in een speciale site over Diana.

Overige opmerkingen en feedback
Hier kwamen lieve en enthousiaste reacties op. All Things Royal wordt duidelijk gewaardeerd door de bezoeker: “ga zo door!”, “zeker de moeite waard”, “het maakt deel uit van mijn dagelijkse ritueel” zijn de meest voorkomende reacties.

Het lieve advies om het vooral voor mezelf ook leuk te houden zal ik zeker in mijn oren knopen ;). En het feit dat de website gewaardeerd wordt en goede punten scoort helpt daar zeker bij! Jullie zijn geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *